Lightspeed AFAS koppeling

Een Lightspeed order wordt een verkooporder in AFAS Online

Bespaar veel tijd

Geen handmatig werk meer nodig. Houd tijd over voor belangrijkere zaken.

Maak minder fouten

Door een geautomatiseerde koppeling te gebruiken heb je een voorspelbaar resultaat in je boekhouding.

Real-time synchronisatie

Binnen een uur je boekhouding bijgewerkt. Onze koppelingen zijn real-time en zorgen voor een actuele boekhouding.

Betrouwbaar en snel

Onze koppelingen zijn betrouwbaar en blijven up-to-date.

Hoe werkt deze koppeling?

 • Orders van Lightspeed naar AFAS: Een Lightspeed order wordt een verkooporder in AFAS Online. Order autonummering dient ingeschakeld te zijn in AFAS zodat de order nummers automatisch oplopen.
 • Verkooporder van een bestelling in Lightspeed wordt een verkooporder gemaakt in AFAS: De koppeling ondersteunt twee verschillende flows:
  • Nieuwe orders van Lightspeed naar AFAS
   • Zoek bestaande verkooprelatie of maak nieuwe aan (o.b.v. email adres klant);
   • Maak een verkoopfactuur aan in AFAS.
  • Gewijzigde orders van Lightspeed naar AFAS
   • Check of verkooporder al bestaat in AFAS (o.b.v. het Lightspeed ordernummer, deze wordt in de referentie opgeslagen);
   • Zo ja: pas de bestaande order aan. Zo nee: voer de acties bij punt 1 uit.
 • Kortingen verzendkosten: bij de configuratie van de connector dienen de artikelcodes voor de korting en voor de verzendkosten ingevoerd te worden. Het is dus mogelijk om kortingen en verzendkosten op verschillende artikelcodes te boeken.
 • Gast bestellingen: Indien een order wordt gedaan door een onbekende klant, wordt hiervoor een nieuwe verkooprelatie in AFAS aangemaakt.
 • Meerdere verkoopboeken: De connector biedt de mogelijkheid om een verkoopboek te selecteren waaraan de verkoopfactuur gekoppeld wordt.
 • Administraties: De connector biedt de mogelijkheid om de administratie te selecteren waarin de orders geboekt moeten worden. Projecten: De connector biedt de mogelijkheid om een project te selecteren waarop de orders geboekt moeten worden.

Waarom de AFAS Profit Financiële koppeling?

Maakt u gebruik van AFAS Profit in combinatie met uw Lightspeed webshop? Dan kan Gladior u helpen door met een koppeling deze systemen naadloos op elkaar aan te laten sluiten! Door middel van een integratie van uw Profit en Lightspeed shop wisselen deze systemen na de koppeling automatisch financiële informatie uit. Zo zorgt de koppeling ervoor dat al uw orders in Lightspeed overgeheveld worden naar AFAS. Dit vergemakkelijkt uw werkproces en vergroot uw efficiëntie in grote mate.


Werking

De basis uitgangspunten van de Financiële koppeling zijn:

 • Synchronisatie: Gegevens worden iedere 15 minuten uitgewisseld.
 • Basis logging: Het platform houdt in de database basis log gegevens bij over uitgewisselde data. De data zelf wordt niet door het platform opgeslagen. De basis log gegevens worden minimaal een jaar opgeslagen.
 • Detail logging: Detail logging dient ingeschakeld te worden voor een specifieke connector indien er problemen optreden. Deze gegevens worden maximaal twee weken bewaard.
 • AFAS leidend: De connectoren zijn zodanig ontworpen dat AFAS Profit in principe leidend is. Dit betekent dat wijzigingen in de e-commerce platforms overschreven kunnen worden door data uit AFAS.

Over Gladior

Gladior is een ervaren en innovatief online marketing bureau dat sinds 1999 actief is. Gladior is één van de grondleggers van zoekmachine marketing in Nederland en heeft een schat aan ervaring opgebouwd in diverse branches over het gehele online spectrum. Wij helpen je dan ook graag bij het behalen van een optimaal resultaat met uw Lightspeed webshop.


Aanvullende informatie

Naast de financiële koppeling hebben wij ook een ERP-koppeling ontwikkeld. Enkele voorbeelden van mogelijkheden binnen de ERP koppeling:

Orders in Lightspeed worden automatisch verkooporders in AFAS Profit; Bestellingen in uw webwinkel worden real-time toegevoegd aan Profit logistics; In zowel AFAS Profit als Lightspeed wordt uw voorraad automatisch aangepast; Nieuwe klanten worden automatisch opgeslagen in AFAS Profit; Artikelen uit Profit worden automatisch gesynchroniseerd met Lightspeed;

SupportAccounts

Om deze koppeling te kunnen gebruiken heb je een account nodig van onderstaande softwarepakketten. Lightspeed AFAS koppeling

Screenshots

Wat zeggen onze gebruikers?

"Bij het zoeken naar een goede integratie partner is er eigenlijk maar een ding wat iedereen in deze partij wil vinden; betrouwbaarheid. Ik heb Combidesk diverse keren uiteenlopende projecten toevertrouwd en deze hebben ze naar volledige tevredenheid succesvol opgeleverd."

- Wouter Smidt, Finance & Control Consultant bij Mazars

"Voor diverse cliënten van ons kantoor maken wij, naar volle tevredenheid, gebruik van de koppeling (Moneybird-Twinfield) van Combidesk."

- Remko Juffer AA, Accountant / Mede-eigenaar bij Schrey & Juffer Accountants en Adviseurs

"Bij het zoeken naar een goede integratie partner is er eigenlijk maar een ding wat iedereen in deze partij wil vinden; betrouwbaarheid. Ik heb Combidesk diverse keren uiteenlopende projecten toevertrouwd en deze hebben ze naar volledige tevredenheid succesvol opgeleverd."

- Wouter Smidt, Finance & Control Consultant bij Mazars

Deze kantoren gingen je voor